keskiviikko 21. elokuuta 2013

2-vuotis neuvola

Joose kävi isänsä kanssa 2-vuotis neuvolassa. Terveyskorttiin käynti oli tiivistetty seuraavasti:
Hieno poika. Hienolla pojalla oli neuvolapäivänä alahuuli sinisenä. Alkuperää (pyörätapaturma) oli kyllä tiedusteltu. Selvittiin ehkä ilman merkintöjä.
Kasvu ok. Punnitseminen seisomavaa'alla oli käynyt suht helposti (11,8 kg), mutta pituuden mittaamisessa (89 cm) oli saanut olla nopea.
Leikkii ja touhuaa. Oli saanut myös raivarit liian hitaasti liikkuvan kaivinkoneen vuoksi. Ei heittänyt terkkarin pyynnöstä palloa, mutta kaivuri oli saanut kyytiä.
Potkupyörällä liikkuu. Talutusvaihe kesti kaksi viikkoa, sen jälkeen lyhyempijalkainen ei pysy enää kiristetyllä kävelyvauhdillakaan perässä.
Nukkuu yöt. Toisinaan omassa sängyssäkin. Joskus jopa vanhempia herättämättä.
Lauseita jo tulee. Puheenaiheet tosin vaihtuvat lauseesta toiseen. Mummulan pihalle sorakuorman kipanneesta kuorma-autosta siirrytään suoraan jatkamaan miten ukki ajoi autolla ja Joose istui takapenkillä. Haastaa sopivasti keskustelukumppanin muistia ja päättelykykyä.
Omaa tahtoa on. Vanhempien harhautus-ja suostuttelutaidot kehittyvät myös häkellyttävää tahtia. Samoin rypyt. Myös nauru-.
Puhe paikoin epäselvää. Kuulisitpa äidin puheen.
Ymmärtää hyvin. Ei silti tarkoita että tottelisi hyvin.
Ikätasoiset taidot. Lapsineron papereitahan neuvolasta lähdettiin hakemaan...

3 kommenttia:

  1. Reipas Joose! Tämä blogi on mummin ja ukin päivittäinen lukuhetki :-)

    VastaaPoista
  2. Samoin tulee mummulassa avattua blogi ja innolla odottaa, miten pojan kehitys haastaa perhettä :). Joosehan on selvästi jo ilmoittanut, että oma tahto on ja ettei aina asioita kannata niin valmiiksi suunnitella, Joosekin haluaa vaikuttaa asioiden ja tapahtumien kulkuun. Hienosti Joosella on päättelykykyä ja jos ei puhelimessa muuta juttua mummun ja ukon kanssa keksitä, niin ainakin autot on aina varma puheenaihe - paloauto, poliisiauto, rekka-auto.......sininen auto, ukon auto, ukin auto :) ja unikin tulee näitä "lampaita" luetellessa.

    VastaaPoista
  3. Onhan meillä tuolla maailmalla yksi automies, jonka puhe on ajoittain epäselvää. Olisiko tässä seuraava sellainen? Ukki.

    VastaaPoista