torstai 10. heinäkuuta 2014

Kommunikaation kehittymisestä

Vähän aikaan sitten havahduin bussimatkalla siihen kuinka sujuvasti Joose smooltolkkasi vieruskaverinsa kanssa. Vastasi ihan järkeviä ja vieraskin ihminen sai puheesta selvää. Joose on varsin sosiaalinen ja tekee reippaita vaikka välillä vähän huvittaviakin keskustelunavauksia. Eilen Paloheinän huipulla Joose lähestyi keski-ikäistä pariskuntaa: "Mitä täällä tapahtuu?! Onko täällä pöllöjä?"


Jonkin verran Joose viljelee vielä omaakin sanastoaan (esim. koteliili=krokotiili ja pakupaija=papukaija) ja päätteet menevät vielä välillä metsään, mutta ainakin kotona tekstiä (ja niitä kysymyksiä!) tulee nykyään taukoamatta.

 
Joonan tyypillisimmät kommentit ovat pyh ja hyh. Kakka-akan lisäksi hän kutsuu äitiään nykyään myös mämmä-ämmäksi. Uusin äännepari on häppä. Sitä pitäisi varmaan saada, että juttu lähtisi kunnolla luistamaan.

1 kommentti:

  1. Täällä minä taas luen juttujanne ja nauran ääneen. Osaat Minna niin hauskasti kertoa noita tapahtumia, että oikein sielun silmin näkee tapahtuman. Onko pöllöjä? hahahhaa. Rakkaita terkkuja teille kaikille!! t.Riitta kummo

    VastaaPoista