perjantai 7. elokuuta 2015

Pk-harjoitusviikko

Pojat tutustuivat päiväkotiin isänsä lomaviikon aikana. Mulle järjestyi siis mahdollisuus perehtyä töihini ilman päiväkodin luomaa aikataulupainetta enkä spoilannut poikien aloittamisinnostusta omalla herkistelylläni. Jo keväällä aloitettu pk-markkinointityö olisi mennyt siinä kerralla hukkaan.

Päivä 1: Pojat viettivät aamupäivän päiväkodin pihalla ja hetken sisälläkin. Joosella oli syntyny jo yhteisiä leikkejäkin (työmies, merirosvo ja ritari) uusien kavereiden kanssa. Lounas nautittiin tutusti kotona. Päiväuniyrityksen jälkeen Joose oli tiedustellut koska palataan päiväkotiin.


Päivä 2: Pojat yllättivät reippaudellaan. Lounas syötiin esimerkillisesti ja omin avuin. Päiväpiirissä Joonakin oli osannut esitellä itse itsensä ja Joose otti puheenvuoroja viittaamalla. Miten ne osaavatkin!



Päivä 3: Joosen keskittymiskyky riitti lautapelin loppuun saakka. Ohjeet upposivat huomattavasti paremmin samanikäisen kuin vanhempien teroittamina. Yllätys.


Päivä 4: Joona nukahti helposti päiväunille. Tunnin kohdalla hän oli herännyt mutta paikan turvalliseksi todettuaan jatkoi uniaan. Joose ei malttanut nukahtaa.


Päivä 5: Pojat viettivät päivän aamu-ulkoilusta päiväuniin saakka ilman vanhempia. Joosella alkoi erotessa vähän huuli väpättää, mutta Joona suuntasi suoraan muihin leikkeihin.

Ensimmäinen viikko meni paremmin kuin olisimme ikinä osanneet toivoa. Joose jo kyselee koska he pääsevät Joonan kanssa päiväkotiin ihan kahdestaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti