tiistai 24. joulukuuta 2013

Jouluaaton tunnelmia

Vietimme ensimmäistä kertaa joulua oman ydinperheen kesken Helsingissä. Aattoaamu alkoi hyvin: riisipuuro ei palanut pohjaan eikä kuusikaan karistanut sisälle päästyään neulasia. Kuusen koristelusta vastasivat Joose isänsä kanssa. Mummulan metsässä kasvanut kuusi koristui mummilasta perityillä koristeilla.

 
Pikkuveljen ensimmäinen joulu

Joulurauhan julistus sateisessa Turussa
Joose kävi isänsä kanssa joulusaunassa. Mutsi ja (etenkin) pikkuveli valmistelivat sillä aikaa joulupäivällistä, joka sisälsi varsin perinteisiä herkkuja. Nyt kun joulumenua ei ole kotona oleskellessa nauttinut vielä kertaakaan, oli pöytään pakko saada kinkkua, laatikot, rosolli, sillit ja graavilohta. Joose söi puolet pöytään nostetusta kinkusta.

Päivällisen jälkeen ullakolta kuului ääniä ja kun Joose isänsä kanssa kävi taskulampun kanssa asiaa tutkimassa, löytyi ullakolta joulupukin jättämät lahjakassit. Montaa lahjaa ei Joose parkkihallin ja automaton jälkeen malttanut enää avata, joten tekemistä jää sopivasti myös joulupäiville.

Illalla otettiin vielä skypepuhelut mummilaan ja mummulaan. Pieni haikeus iski kaikki rakkaat nähdessä. Onneksi ihan pian nähdään livenäkin.

 
 



Kahden poikalapsen vanhempaa huumorintajuinen pukki muisti mm. verenpainemittarilla.

2 kommenttia:

  1. Meilläki oli ekaa kertaa ihan kunnon perhejoulu, tehtii laatikot ja oli kuusi jaajajaja :) Mites muuten toi autorata-matto, onko ollu aktiivisessa käytössä? Oon pohtinu semmosen hankkimista Neolle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, automatolla leikitään päivittäin, joten se on nyt pysyvä sisustuselementti meidän olkkarissa. Voishan sen välillä siivota vaikka "oikean" maton alle piiloon mutta: mitä varten?

      Poista