tiistai 16. joulukuuta 2014

Uusi keittiö

Keittiöfirma lupasi keittiön olevan valmis kahdessa viikossa. Vaikka pienestä keittiöstä olikin kyse, niin kaksi viikkoa se tosiaan otti. Kaksi viikkoa tuntui melko pitkältä ajalta olohuoneen nurkassa mikroruokaa lämmitellessä ja poikien liikkumista rajoittaessa. Nyt kaikki puhua osaavat voivat kuitenkin todeta että meidän uusi keittiö on hieno ja vähän ajan kuluttua se kaksi viikkoakin alkaa tuntua lyhyeltä ajalta.

Keittiö ennen ja jälkeen:


Ja sen vaiheita:

Vanhaa keittiötä purkamassa ja maalausurakkaa aloittamassa olivat vanhempani
Vanhat kaapistot ja kodinkoneet saivat uuden elämän erään toimitusjohtajan mökkikeittiössä eikä Sorttiin tarvinnut kuskata kuin lattia ja välitilalaatoitus.

Laatoituksen kävi piikkaamassa ronski remppamies ja 8 tunnin purku- ja tasoitusurakka hoituikin alle kahden tunnin. Sovittu mikä sovittu. Maalausurakan (katto, seinät, kaapit ja listat) hoidimme parissa päivässä itse.

Vanhan talon kieroja seiniä katsellessa ei harmittanut yhtään että uuden keittiön asennuksesta vastasi ammattilainen.


Kaunis muovimatto peitettiin itsenäisyyspäivänä laminaatilla. Mestarina lattiaprojektissa toimi appiukko, lastenhoitoapuna anoppi. Lattialistojen (alumiini- ja puu-) askartelu aloitettiin heti seuraavana päivänä, ettei silmä vaan alkaisi tottua rakoihin.


Aikataulutus ei mennyt ihan putkeen ja siitä johtuen sähkötöissä venähtikin paljon odotettua kauemmin. Takaiskut kiristivät hermoja ja kodista oli pakko lähteä välillä ihan vain tuulettumaan. Pienet olisivat innokkaina auttaneet kaikissa työvaiheissa, vaikka flunssaisina olivatkin muuten vähän huonotuulisia.


Meidän remontti ehti sittenkin valmistua ennen julkisivuremonttia!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti