tiistai 29. tammikuuta 2013

Operaatio nivustyrä

Tänään koitti se jännityksellä odotettu operointipäivä. Kirurgi diagnosoi marraskuussa Joosen vasemmassa nivusessa oppikirjanmukaisen tyrän, jonka ainoa hoitomuoto olisi leikkaus. Helpottavaa, etten vanhempana joutunut tekemään ratkaisua, mutta kyllähän mä silti surin ja huolehdin edeltä käsin.

Joosen isä oli huomannut edellisviikolla  myös oikealla puolella patin, ja ennen leikkausta kirurgit tekivät (tyrää löytämättä) päätöksen operoida molemmat puolet samalla nukutuksella. Vähän hirvitti. Itku tuli kuitenkin vasta sitten kun Joose nukahti leikkaushuoneessa mun syliin.


Odottelu oli hermoja raastavaa eikä sitä yhtään lievittänyt juuri Joosen leikkaussalin oven edessä kännykänkäyttökieltoja uhmaava kanssaäiti. Odotustilassa tuli todistettua, että jokainen meistä purkaa jännitystä ja pelkoa vähän eri tavoilla.Ja että joillakin ei vaan ole käytöstapoja.


Leikkaus meni kirurgin mukaan hyvin. Pienenä yllätyksenä kuitenkin tuli, ettei vasemmalta puolelta löytynytkään enää tyrää, mutta oikealta puolelta sen sijaan löytyi. Nukutus ja leikkely eivät siis menneet ihan hukkaan, mutta sen verran asia jäi vaivaamaan, että kontrolliaika on vielä parin kuukauden päästä tulossa. Nyt toivotaan vaan pikaista toipumista. Siihen kyllä antoi osviittaa se, että Joose juoksi lelujen luo jo vartin päästä heräämisestään.

4 kommenttia:

  1. Ihanaa että se nyt ohi!! Leikattiinko siis kuitenkin myös vasen vaikkei siellä ollutkaan tyrää vai miten se meni. Toipumista pikku Jooselle !! t.riitta kummo

    VastaaPoista
  2. Jep, molemmilla puolilla on nyt 1,5 sentin leikkaushaavat. Symmetria ennen kaikkea :) En nyt vielä osaa ihan rauhallisin mielin olla, kun nivustyrän ei pitäisi mennä itsestään ohi. Tarkkaillaan nyt siis pari kuukautta, että pulpahtaisiko se sittenkin vielä jostain esiin. Jos jotain positiivista, niin nukutus meni hyvin eikä sitä tarvitse enää mahdollisella seuraavalla kerralla jännittää niin paljon.

    VastaaPoista
  3. Paranemisia pienelle potilaalle toivoo Oulun pikkuserkut Ella ja toistaiseksi nimetön. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Terveisiä molemmille pikkuserkkutytöille! Toivottavasti tavataan pääsiäisen aikaan, kun olemme seuraavan kerran Pohojammalla!

      Poista