keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Paras hoitaja

Alle vuoden ikäiselle symbioottinen suhde yhden tietyn hoitajan kanssa on tärkeää (ainakin guru Keltikangas-Järvisen mukaan). Meidän perheessä se hoitaja olin jo imetyksenkin vuoksi minä. Nyt olen yötä myöten pohtinut kuka Jooselle olisi paras hoitaja tästä eteenpäin. Jos siis suunnitelma A:han (=Joosen päivähoitovastuu siirtyy suoraan äidiltä isälle) tulisikin poikkeamia.

Välillä olisin valmis sysäämään pienen flunssapotilaan oman tahdon ilmaisut ja loputtomat vaatimukset jonkun random kadunmiehen siedettäväksi, välillä kieriskelen syyllisyydessä, kun en vastaa käsitystäni kaiken kestävästä ja joka hetkestä nauttivasta ihanneäidistä. Tylsyyden hetkiä on tullut kotivuoden aikana ennenkin mutta tänä syksynä on vähän jo taistelutahtokin kateissa. Kuvassa eväitä etsintään.

3 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Mulla on vielä kesken Franzenin aiempi, Muutoksia, mutta vähän jo polttelis aloittaa tuo Vapaus.

      Poista
  2. Jokainen äiti varmaan kamppailee läpi elämänsä muutoksissa ja odottaa vapautta. Siltä minustakin tuntuu kun vanhin täyttää kohta kolmekymmentä ja nuorinkin tulee täysi-iäiseksi. :) Joskin me äidit vapaaehtoisestikin haluamme olla tärkeitä omille lapsillemme ja läheisillemme. Äitiys on koko elämän kestävä taistelu vapaudesta. Pitää vain antaa/ ja ottaa aikaa ajatuksille, itselleen ja valita vaihtoehdoista sen hetkinen paras. Elämä kantaa ja niin paljon antaa. Joose-aurinkokukkapojan tulevaisuus on kuitenkin aurinkoinen! Erinomaiset vastuuta kantavat ja virikkeitä antavat rakastavat vanhemmat.
    Kadunmies ei taida olla hyvä vaihtoehto :), mutta pieni mies tottuu pian myös vieraan hoitoon. Kun odotit Joosea mietit että toisalta lapsi voisi syntyä ja toisaalta oli ihana vielä odottaa.. Loppuvaihessa tuntui tuskaiselta vain odottaa.. Nyt on se vaihe kun napanuoraa päästät vielä kauemmas... Mummu vaan....

    VastaaPoista