maanantai 28. toukokuuta 2012

Ristipaineessa

Julkinen keskustelu vanhemmuudesta ja lastenhoidosta on varmaan vellonut aina käynnissä, mutta nyt kun aihe on itsellekin jokseenkin ajankohtainen, tuntuu että joka päivä pulpahtaa otsikoihin jotain, millä itseään syyllistää.

Äitien pitäisi nopeasti uuden tulevan veronmaksajan synnytettyään palata kotoa velttoilemasta kaventamaan naisten ja miesten palkkaeroja ja maksamaan veroja. Työelämästäkin tippuvat kun kotona liian kauan tyhmistyvät ja etuuksia lypsävät. Samalla kuitenkin lapsen olisi parasta olla kotihoidossa breivikien ehkäisemiseksi.

Päivähoitopaikkoja ei ole kaikille, eikä niitä lisää ole tulossakaan (eikä Guggenheimiakaan). Ja ne onnelliset, jotka ovat lapselleen paikan saaneet, kokevat syyllisyyttä katkenneista käsivarsista ja ruhjeisista naamoista, kun hoitotätien silmät eivät riitä vahtimaan ylisuuria lapsiryhmiä.

Näissä tunnelmissa menemme huomenna tapaamaan teippipäiväkodin johtajaa.

2 kommenttia:

  1. Hei, voi että sä olet hyvä kirjoittamaan! Ihania kuvia Joosesta. Mutta hei, ei kyllä syyllistetä itseämme! Voitais varata seuraavaksi tutustuminen sinne Montessori-päiväkotiin ja käydä arvioimassa se paikka. Ehkä siitä sitten saataisiin ideaa omaan pedagogiikkaan teemalla "onnellinen lapsi - onnellinen perhe - hyvinvoiva yhteiskunta" ja pian meillä on hyvä yritysidea ja olemme työllistäneet itsemme uusille urille.. Pkj Joosen mutsi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänks ja kiitos siitäkin, kun jaksat olla aina niin positiivinen. Käydään vaan Munkkiniemessä yritysvakoilemassa, tiedä mitä ideoita sieltä saadaan! :)

      Poista