lauantai 28. huhtikuuta 2012

Dam didi dam

Hollannissa ollaan. Parin Amsterdam-turistipäivän jälkeen alkuasukkaat johdattivat meidät Weesp-nimiseen kaupunkiin rauhoittumaan. Vaunukilometrejä Jooselle ehtikin Damissa jo kertyä melkoisesti, kun kanavien välit kierreltiin ristiin rastiin.

Kaiken kaikkiaan Joose on ollut reipas matkustaja: lento meni mukavasti (vesipullosta oli iso apu nousun ja laskun aikana) ja kärryttelykärsivällisyyttä on riittänyt. Ruokailut ovat vähän koetelleet vanhempien hermoja, mutta ruokahaluttomuuskin johtuu varmaan räkiksestä. Lämpöily ennen lähtöä ei siis ollut pelkkää matkakuumetta.

Vaihtelevasta säästä huolimatta Amsterdam ihmisineen jätti positiivisen ensivaikutelman. Ymmärrän hyvin miksi ystäväni jäi näille teilleen. Mikä oli kyllä tuloiltana meidänkin pelastus: ilman paikallisopasta emme olisi selvinneet hotellille ennen puolta yötä. Vauvan kanssa matkustaessa ylimääräistä jännitystä ei kauheasti kaipaa.

Pienen matkustajan kanssa meneminen vaatii myös vähän enemmän suunnitelmallisuutta kuin kaksin liikkuessa. Silloin tulee toisaalta kiinnittäneeksi myös ihan uudenlaisiin asioihin huomiota.


2 kommenttia:

  1. Onpa ihana jos matkasta jäi postitiivinen kokemus kaikille! Mukavaa kun rohkenitte matkaan ja kaikki meni suht hyvin. Mummu

    VastaaPoista
  2. Puolen tunnin ähellyksen jälkeen sivu näyttää siis tältä...Voitte vain kuvitella miten upeita otoksia noihin tyhjiin kohtiin olisi pitänyt tulla :)

    VastaaPoista