maanantai 30. huhtikuuta 2012

Kuningattaren synttärit

Vapunaattona Hollannissa juhlitaan kuningattaren syntymäpäivää. Orange-suvun mukaan kaikki pukeutuvat tuolloin oranssiin, niinpä meidätkin puettiin asianmukaisesti ennen kaupungille lähtöä.




Hurjimpien karnevaalien sijaan pääsimme nauttimaan hieman hillitymmästä juhlinnasta Vondelparkissa, jossa lapsiperheet kokoontuvat mm. myymään vanhoja leluja ja vaatteita. Kirpparihullun äidin paratiisi siis.

Käsimatkatavaroissa kulkikin Suomeen melkoinen määrä puutavaraa erilaisten lelujen ja palapelien muodossa.
Joose halusi ottaa kaiken irti paluulennosta, joten hän otti nokoset ennen koneeseen nousua. Lentoemännät olivat myytyjä pienen flirttailijan edessä.

Harmittavasti Joose nukahti bussissa matkalla Helsingin keskustaan ja missasi parhaimman vappuörvellyksen.

7 kommenttia:

  1. Kiva matkakertomus ja hienoja kuvia! Teillä oli varmaan tosi mukava matka ja sattui vielä tuo kuninkaallinen juhlapäiväkin.
    Joosepa on jo matkaillut jos jonkinmoisella välineellä; taitaa puuttua enää helikopteri, kuumailmapallo ja riksa. Älkää niihin menkökään.
    Ihana kun olette taas takaisin kotona.
    Mummi ja ukki

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Matka ylitti kyllä kaikki odotukset, vaikka alkuun vähän sairastelua ja vaihtelevaa säätä olikin. Me vähän tähdättiinkin tuohon juhlapäivään, mutta vielä perillä oli epävarmaa päästäänkö tuolloin Amsterdamin keskustaan. Julkisen liikenteen kyytiin kun on silloin turha yrittää.

      Edellä luetellut kulkuvälineet on vielä multakin kokeilematta, joten voimme sitten joskus Joosen kanssa yhdessä jakaa ensimmäisen matkustuskokemuksen :)

      Niin, ja ihan mukavaa olla kyllä taas kotonakin.

      Poista
  2. Kiva kylässä parempi turvallisesti kotona. Tosi hienoja kuvia etenkin tästä Joose-velmusta :), mikähän hurmuri Joosesta vielä tuleekaan. Kevät kuitenkin pitemmällä kuin täällä Suomessa, saitte maistaa jo alkukesää! Paljon olit jo jaksanut kuvia tallennella, kiitos, päästään mekin vähän kuvien kautta nauttimaan Hollanista. Kiitos isovanhempienkin puolesta "alkuasukasoppaille"! Mummu ja ukko

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuviin tuli poimittua ehkä vähän kliseisiäkin juttuja Hollannista, mutta näitähän me lähdettiin katsomaan :) Amsterdam yllätti kyllä monipuolisuudessaan ja paikallisoppaiden ansiosta saatiin vielä vähän enemmän irti reissusta. Kaupunkikohteena voin kyllä lämpimästi suositella!

      Poista
  3. Huomasin just, et muutamaa poikkeusta lukuunottamatta Joose on kaikissa julkaistuissa kuvissa edustavasti tutti suussa. Tutti kyllä blokkasi hyvin vierasesineiden pääsyn suuhun, mutta ei Joosea koko ajaksi vaimennettu. Poika muuten poimi hyvin myös hollannin äänteitä ja krohisi sujuvasti vauvahollantia.

    VastaaPoista
  4. Hahaa..Kivoja kuvia ja innolla odottelen omaa matkaa-hih

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koetetaan vielä nähdä ennen teidän reissua, niin voin antaa matkavinkkejä! Ellei matkanjohtaja ole tehnyt teille jo minuuttiaikataulua ;)

      Poista