keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Metrolla, eiku junalla mummulaan


Lounas ravintolavaunussa
Matkasimme eilen junalla mummulaan. Ensimmäistä kertaa kuluneen talven ja kevään aikana juna ei ollut myöhässä, ja aamulähtö oli Jooselle muutenkin inhimillisempi matkustusaika. Kahdet päiväunet, lounas, välipala ja pienet kaverit toivat ihan mukavasti ohjelmaa toisinaan niiin pitkältä tuntuvalle junamatkalle.

Seuraavana Seinäjoki



Joose on varsin kokenut junamatkustaja. Meillä on kotona jo melkoinen kokoelma lastenlippuja, jotka Joose tottuneesti leimaa suussaan heti konduktöörin jälkeen. Junasta on poimittu muutenkin hyvä bakteerikanta, kun kaikki mistä kiinni saa menee vielä suoraan suuhun.

Lapsen kanssa kaikki arkiset asiat, myös junamatkustaminen, saivat alkuunsa uusia ulottuvuuksia. Nyt kun rattaiden ja kassien kanssa liikkuminen sujuu rutiinilla, miettii että miten sitä pitikin joskus yksin tai vieläpä kaksin (mukana kantaja/tavaroiden vartija) matkustamista vaivalloisena.

Enää ei riitä, että katsellaan kun
 isommat lapset laskevat liukumäestä.
Lapsettomana ei todellakaan osannut riittävästi arvostaa niitä hetkiä, kun junassa sai vaan lukea rauhassa, nukahtaa tai vaikka juoda lasin viiniä ravintolavaunussa. Siis juoda rauhassa. Minut on paheksuttavasti nähty lasi kädessä myös vauvaseurassa. Kamalinta lapsettomana, joskus juuri tällaisen viininmaisteluillan jälkeen, oli joutua istumaan leikkivaunuun. Nyt en enää muualta paikkaa ostaisikaan. Toisten lasten seuraaminen on ehdottomasti viihdyttävintä matkatekemistä Jooselle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti