sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Pääsiäisen riemuja

Mummulassa on lämmin tunnelma, vaikka ulkona ei ihan niin keväinen sää olekaan ollut mitä pääsiäisen ajankohta antoi odottaa. Lapsuudenkotini on täynnä lähisukua ja vilske on melkoinen. Joosen lisäksi säpinää saa aikaan serkkutyttö Ninni, joka hoitaisi Oziii-serkkupoikaa aina kun tilaisuus vaan tarjoutuu. Aluksi aina hellillä otteilla, mutta voimiakin välillä pakottaa. Sisarukset näin pienellä ikäerolla (10kk) olisi kyllä hengästyttävä parivaljakko!

Ninnin lisäksi Joosea ovat viihdyttäneet koira Hilirimpsis aka Hili-täti ja kissa Saastamoinen aka Saasta-eno sekä kaksi (2) imuria. Pitkävartinen rikkaimuri on ehkä hienointa mitä Joose on tähänastisen elämänsä aikana nähnyt, mutta perusmallin kanssa on helpompi kävellä. Kädet oikein tärisevät innostuksesta kun imuri otetaan esille. Toivottavasti kiinnostus jatkuu vielä pitkälle teini-ikään. Mummulassa on muutenkin enemmän tilaa liikkua kuin kotinurkissa. Konttausspurtteja vedetään kovan pärinän saattelemana ja tällä reissulla vintinportaatkin on kiivetty ylös saakka.

Ihmistenkin seura on pienen tutustumisajan jälkeen ihan jees. Varsinkin jos äiti pitää naamansa poissa näkyvistä ja suunsa kiinni. Sillä silloin se iskee. Eroahdistus. Tiedän että se kuuluu ikään ja on terve merkki, mutta tällaisesta korvaamattomuudesta on kovin hankalaa nauttia. Luin että se vähenee onneksi jo kouluikään mennessä.

Mummulan reissu pitää sisällään taas monia ekoja kertoja, joista tässä vain parhaimmisto: ensimmäinen muksahdusmustelma, ensimmäinen pelkkä "äiti" (äittääitäntättäääitintyttöä on tullut jo pitkän aikaa), ensimmäinen ranskalainen suudelma (Ninni-serkulta) ja ensimmäinen pääsiäiskokko.



2 kommenttia:

  1. Eipä ihania pupuja!
    Mä en ehkä kestä, jos jäbää OIKEESTI vielä teini-iässä imuri kiinnostaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puput kuoriutuivat varsin nopeasti puvuistaan, joten kuvaajalla piti kiirettä. Onneksi puvut ovat one size fits all, joten näitä voidaan käyttää sitten seuraavat 18 pääsiäistä.

      Imurin suhteen olen vielä tämän innostuksen perusteella toiveikas. Ehkä pojalla on edessä ura imurin kehittäjänä, myyjänä tai käyttäjänä...

      Poista